Tillbaka till "Drop Inn"

Å vad kul det är att jobba. Det är dock lite snurrigt för att jag ska bara vara på denna arbetsplats t.o.m 15:e mars och sedan ska jag åter till "Drop Inn". Det var det jag önskade och hoppades på och så blir det så. Det kommer att bli zuuuuper roligt eftersom där jobbar ju nu för tiden min älskade vän Sarah. Vi har kännt varandra så länge som jag kan minnas, vi är periodare med att ses men har en vänskap som liknar systraskap. Jag vet var jag har henne och jag kommer aldrig att bli av med henne. :-) Älskar dig!!! 

I kväll så är Johan och Meja borta så jag har dammsugit och torkat golv. Känns bra att ha en städad lägenhet innan helgen. Johan är borta, som vanligt, i helgen. Surt men, men!! Meja ska vara hos sin farmor så jag ska scrappa i helgen. Det ska bli så skoj!!!! Hoppas det blir fler än ett alster gjort.




Leo somnade vid halv sju men efter en timmes sömn så ville han upp och vara med sin mor.
Vi lekte, gosade och fotade och sedan så somnade han nöjt igen.

Utvilad - på riktigt!

Så där ja, då var man åter i verkligheten. Kom hem till en söt och glad son som sprack upp i ett leende när jag steg in i rummet. Sedan när Meja kom hem från dagis så fick jag världens längsta och goaste kram. Mysigt att komma hem trots att det varit helt fantastiskt att ha vara hos pappa. Har sovit gott och länge. Vaknade första natten kl 03:20 av min inre väckarklocka, men denna gång behövde jag inte stiga upp för att göra välling till Leo. Det är märkligt att kroppen kan ställa in sig på att vakna en speciell tid. 

I morgon vankas arbete. Det känns spännande och kul. Jag kommer ju att börja på en ny arbetsplats med lite nya uppgifter men det bästa är nog att det är nya gäster. Inget ont om mina gamla men det är kul med omväxling. 

Har dessutom (som om ni inte märkt det) gjort om lite i bloggen. Kan inte sluta för det är så kul. Tyck gärna till om den. Är det något ni saknar?

Nu ska jag gosa ner mig i soffan.

Tack för i dag, slut för i dag, adjö!! 

Minisemester

I skrivandets stund så sitter jag i ett hus i Sörmjöle där min pappa bor. Eftersom jag har varit sjuk i 2 veckor och är helt slut som artist så är jag i stort behov av vila. I går så kom min pappa och hämtade mig vid fyratiden och sedan dess har jag inte lyft ett finger. Jag kan inte beskriva hur skönt det är att bara vara själv d.v.s utan mina barn (och man). Det enda jag hör nu är elden som sprakar i kaminen och knapparna på tangentbordet, när jag skriver. Jag har tagit med mig en bok, en korsordstidning och mina scrapgrejer. Får se vad lusten för med sig. Ska vara här t.o.m i morgon kväll för att sedan börja jobba på torsdag. Ser fram emot det, jätte mycket. Nä nu ska jag gå och göra ingenting. Puss på er!!! 


Dopbilder

Eftersom vi har turen att känna en väldigt duktig fotograf så tog vi inga egna bilder på Leos dop. Han har lagt upp bilderna, som vi sedan ska få ta del av, på sin hemsida. Gå gärna in och kolla!

http://photo.ebys.se/#home

Hur fina bilder som helst, han beklagade sig lite över att skärpan inte var som han ville, men jag har ingenting att klaga på. Tack Emil för att du tog med din gigantiska kamera och förevigade Leos dop. Du är toppen!!!!

Carl, Leo Källbjer

Så där ja, då var dopet avklarat. Det gick väldigt bra. Leo blev lite ledsen när prästen blötte håret på honom. Han är redan fåfäng och vill ju inte förstöra frisyren. :-) Prästen som döpte Leo heter Björn och han är god vän till familjen. Det var han som vigde oss och även döpte Meja. Det känns bra att ha någon man litar på och som vet vad vi vill. Meja satt duktigt på sin stol men hon tyckte att vi skulle sjunga "Blinka lilla stjärna".  :-) Linnea, som även var med vid förlossningen, är numera Leos gudmor och det känns mer än superbra!!!

Leo fick väldigt fina presenter som vi tackar så mycket för. 

* Bilbana av farfar och faster
* Djungelgrotta (barntält) av Roz och Olov
* Den silvriga BARNKAMMAR BOKEN av farmor och farbror Nils
* Vin som ska lagras i 18 år av familjen Grip
* Fotografering och förstoring av familjen Byström
* Pengar av morfar och morbror med familj


Min hosta är fortfarande ihärdig, men jag hoppas att det går åt rätt håll. Meja är mycket bättre och jag tror att det inte är länge kvar tills Leo är helt frisk. Vi ska åka till Öf i morgon för Meja behöver träffa lite människor och lika så hennes mor.

Hoppas ni mår bra och får en skön helg!

KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥KRAM♥

Nyss, hemma hos oss.

Telefonen ringer och jag svarar.

- Angelica!
- Hej mitt namn är X och jag ringer från ComHem och jag söker Johan Källbjer
- Nej tyvärr han är inte hemma.
- När kommer han hem?
- Om ett tag men du kan ta det med mig, jag är hans fru, vad gäller det?
- ComHem! (Irriterat, som om han var besviken över att jag inte visat större intresse från första gången han nämnde att han ringde från ComHem)
- Jo jag hörde det men, vad gäller det?
- TV, bredband och telefoni! (Ännu mer irriterad. Han tyckte väl att jag var trög som inte fattade det, vilket jag gjorde men trodde at han kunde snabba på och komma till erbjudandet han hade lite fortare)

Nu började jag tröttna på att personen i andra ändan av tråden inte kan komma till saken och dessutom hade mage att vara snorkig så jag säger då:

- Nej vi är inte intresserad!
- Men du har ju inte hört vad jag har att erbjuda?
- Nää men jag är ändå inte intresserad! Hej då!
- Men......okej...jaha....

SNÄLLA, TELEFONFÖRSÄLJARE; SLUTA RING OSS!!!!!

Snart en fri kvinna

Okej så dramatisk behöver jag kanske inte vara men kvinnan som är resaturangansvarig på "Drop Inn" där jag jobbade innan jag fick Leo, ringde mig i dag. Hon berättade när och vart jag kommer att få börja jobba när jag kommer tillbaka. Jag ska inskolas den 26 och 27 februari d.v.s nästa vecka. YES YES YES!!!!!! Och stället är "Cafe 7:an" Även till det säger jag YES YES YES!!!!  "Cafe 7:an" ligger i samma hus som onkologen vid sjukhuset. Ett litet litet fik. Ska ringa min nya chef i morgon och ta reda på lite mer om vad detta jobb innebär men det lilla jag fått höra, av Sarah som en gång i tiden jobbat där, är att det kommer bli soft och underbart. Jag väljer att lite på henne. :-)

På god väg....

I dag så har jag och Leo besökt BVC för att göra BOEL testet d.v.s hörsel och syntest och det klarade han av galant. Varken döv eller skelögd är gossen. :-) Jag tog tillfället och väga mig när jag väl var på vårdcentralen och vågen visade MINUS. Tjohoooo!!! Trots sjukdomar som inneburit att jag tyckt lite synd om mig själv och därmed frossat i lite för mycket glass och godis så har min vikt ändå traskat nedåt med stora steg. :-)

Vi besökte även delar av familjen Byström i dag för kaffe och och promenad i det kalla vintervädret. Tack för sällskapet. Alltid ika trevligt. På kvällen har Björn, prästen som ska döpa Leo, varit här och vi har gått igenom dopet som går av stapeln i morgon kväll.


Startvikt 1/1 -09: X kg ( är inte redo än att skriva min vikt det kanske kommer senare)

Nuvarande vikt 17/2: -5,6 kg
Vikt kvar att gå ner: 20-5,6 = 14,4 kg

Nuvarande vikt 4/2: -3,6 kg
Vikt kvar att gå ner: 20-3,6 = 16,4 kg

Nuvarande vikt 22/1: -2,4 kg
Vikt kvar att gå ner 20 -2,4 = 17,6 kg

Eftersom jag fortfarande är sjuk med en hemsk hosta så har det inte blivit några långpromenader, tyvärr!!

Bara för skojs skull ska jag kolla hur långt jag (motions)går under detta år (2009):

tors 1/1: promenad 1,1 mil (broarna runt)
tors 8/1: promenad 7 km
mån 12/1: promenad 7 km
tis 13/1: promenad 6 km
lör 17/1: 7 km stavgång
mån 19/1: 7 km stavgång
ons 21/1: 7 km stavgång
tors 22/1: 7 km stavgång  det blev en 5 km promenad med Leo i vagnen i stället
sön 25/1: 7 km stavgång 
ons 28/1: 7 km stavgång
fre 30/1: 6 km stavgång
sön 1/2: 7 km stavgång
tis 3/2: 6 km promenad med Leo i vagnen


Hoppas att jag inom kort blir kvitt hostan så att jag kan gå ut med mina stavar igen.

HA EN SKÖN KVÄLL!!!

Lite mobilbilder

    Frukost med en glad Meja   (07-04-29)
  Alltid på väg någonstans (07-07-06)
  Sista sommaren på Mariehem (07-08-17)
  Äntligen skulle Meja få ett syskon (07-11-10)
  Meja i ett av alla sina framträdanden (07-12-29)
  Leo 7 h gammal (08-07-07)
  Sensommar i Flurkmark (08-09-09)
  Gjorde han något annat den första tiden? (08-09-18)
  Meja: "Titta mamma, där är ett A"  (08-10-26)
  Man får mycket gunga för lite pengar :-) (08-10-26)
  Vi gör potträningen lite roligare (08-11-03)
  Leo 5 månader och fortfarande lika trött (08-12-12) 
  Min man - W.o.W nörden (09-01-05)

"Usch så kallt!!!!"

Jag måste erkänna att jag vanligtvis brukar gnälla på Norrlands kalla och långa vintrar, som aldrig verkar ta slut, men för någon dag sedan när jag var ute och gick så insåg jag hur fantastiskt vackert ett vintrigt Umeå är.  Det var -10 och solen sken. Människor, i alla åldrar, var ute och flanerade och njöt av att solens värme.  Jag var tvungen att stanna till och iaktta snölandskapet och vad det erbjöd. Snön gnistrade i träden och knarrade under mina fötter. Hade det inte varit för att vårt hem för tillfället har invaderats av influensan så hade jag genast vänt tillbaka hem och hämtat matsäck och tagit med barnen på utflykt. F.o.m nu ska jag sluta gnälla på vintern för till skillnad från södra Sverige så har vi i alla fall riktig vinter. Numera ska jag njuta av snö, sol och minusgraderna.  Det ni!!

     

Termometer visar +39.....

Meja är fortfarande sjuk. Hon är snorig och hostig. Ska fara och hämta ut hostmedicin till henne så att hon åtminstone kan bli kvitt den hemska hostan. Trots att hon är helt slut och knappt äter så är det inget gnäll. Hon är glad och väldigt kramig, vilket jag inte tackar nej till.

I dag så ska jag försöka ta mig ut för en lunch på stan. Har inte varit ute på över en vecka. Lite solsken och frisk luft kanske kan få mina bacilusker att försvinna.

Alla ♥-dag närmar sig och jag har väl inga större förhoppningar, men man vet ju aldrig. Johan jobbar dock hemma i helgen. Han ska skruva ljud på Cover Club så jag får i alla fall vakna med honom på lördagmorgon. :-)

Nej nu ska jag göra mig i ordning för lunchen. Ha en skön dag!!!


Möss(a) och människor

   





Sjukdomarna avlöser varandra

Väcktes på söndagsmorgonen av en ynklig 3 åring som ropade "Mamma, mamma jag kräks". Älskade lilla Meja hade fått magsjuka. Dagen fortsatte med att hon fick hög feber (39,5) och allt hon fick i sig var lite glass och uppvispad cola. Hon sov i princip hela dagen vilket var otroligt skönt då jag också drabbades av hög feber. Låg under 2 täcken med yllesockor och fullt påklädd då även fleecetröja vill tilläggas och skakade som ett asplöv.  Måndagen var bättre, förmiddagen var lugn för både mig och Meja men när kvällen kom så kom även febern tillbaka. Meja åt lite mat och var lite slak men i gott mod. Trodde i min vildaste fantasi att det var på bättringsväg men även denna morgon ropade en liten tjej att hon mådde dåligt och ville kräkas. Jag känner mig lite hängig och fryser men har ingen feber, än.  Nu får det räcka!!!!!!
 

En hängig liten donna - på väg att komma tillbaka till toppen

Typiskt att jag ska bli sjuk när jag kommit i gång så bra med motionen och maten. Nu har jag princip bara kunnat äta glass och någon enstaka macka och varmchoklad. Det är det enda jag varit sugen på och det kommer väl synas på vågen. :-( Inte deppa nu, det är bara att ta nya tag när sjukdommarna sagt adjö till familjen Källbjer.

Något som däremot är helt fantastisk är att jag kommer att få en rejäl löneförhöjning till sommaren. Inom restaurangbranchen så har man en lönehöjning när man har 6 års yrkesvana vilket jag kommer att ha i sommar. JIPPIE!!!!!!! Då kommer man kanske kunna börja unna sig saker igen för det har varit en aningens svårt med föräldrapenningen.

Speglar är inte min grej.

VARNING! VARNING! VARNING! VARNING! VARNING! VARNING!

Vad ni än gör se INTE filmen "Mirrors" med Kiefer Sutherland för det gjorde vi i går. Den är vidrig å jag älskar vanligtsvis att kolla på skräckfilm men den här tog priset. Redan 5 minuter in i filmen hade jag hjärtklappning och mådde illa. Efter 25 minuter pallade jag inge mer och vi stängde av. Usch, det är det enda jag har att säga.

Annars var gårdagen ljuvlig. På förmiddagen var jag hos Tove och åt lunch och tog en långpromenad. På kvällen hade vi middags främmande. Linnea och Stina kom förbi för att hålla gräsänklingen sällskap.


Har vägt mig i dag och fått en kick för mitt självförtroende. Jag har lyckats gå ner 3,6 kg på en månad. Heja mig!!!!!!

Startvikt 1/1 -09: X kg ( är inte redo än att skriva min vikt det kanske kommer senare)

Nuvarande vikt 4/2: -3,6 kg
Vikt kvar att gå ner: 20-3,6 = 16,4 kg

Nuvarande vikt 22/1: -2,4 kg
Vikt kvar att gå ner 20 -2,4 = 17,6 kg

Har även uppdaterat min promenadlista


Bara för skojs skull ska jag kolla hur långt jag (motions)går under detta år (2009):

tors 1/1: promenad 1,1 mil (broarna runt)
tors 8/1: promenad 7 km
mån 12/1: promenad 7 km
tis 13/1: promenad 6 km
lör 17/1: 7 km stavgång
mån 19/1: 7 km stavgång
ons 21/1: 7 km stavgång
tors 22/1: 7 km stavgång  det blev en 5 km promenad med Leo i vagnen i stället
sön 25/1: 7 km stavgång 
ons 28/1: 7 km stavgång
fre 30/1: 6 km stavgång
sön 1/2: 7 km stavgång
tis 3/2: 6 km promenad med Leo i vagnen

RSS 2.0