Färdig!!!!

     

Söndag i spökenas tecken



Vi har varit på bio i dag och sett "Spöket Laban". Helt otroligt att ungen kan sitta still i 45 minuter och se på bio. Hon börjar bli stor tjej. Synd bara att föräldrarna måste vara med för jag har sett bättre filmer men vad gör man inte för sin älskade dotter. Kul att göra något bara hon och jag, utan en uppmärksamhetskrävande lillebror.

Nu är det dags för middag så puss på er!

Lördag i kulturens tecken

Vi mötte upp Emil och Wilma på stadsbiblioteket och där mumsades det godis mellan bokläsningen.

    

Sedan gick vi vidare till Kulturcentrum där det vankades teatersminkning. Meja valde att bli sminkad som en blå hund???

     

Kvällen spenderade vi hos min bror och fru. En mycket trevlig dag!

Fredag i stöldens tecken

Vi åkte till Öppna förskolan, på Ålidhem, på morgonen och mötte upp Tove med Hugo och Emil med Noah och Wilma. När det var dags att gå hem så fanns inte Mejas nya vinterskor på hyllan där vi ställt dem. Vi letade runt och väntade sedan tills alla hade gått för att se om någon tagit på sitt barn fel skor vid hemgången. Icke!! Någon ansåg att de hade rätt att plocka med sig Mejas skor hem för att kunna använda dem på sitt barn. Jag kan inte förstå att man som vuxen människa, som ska vara ett föredömme, kan stjäla från ett barn. Att man sedan har samvete att sätta på sitt barn stöldgods. Hur kan man vara så elak att låta ett barn få gå hem i bara strumpor. Det var bara tur att vi åkte till Öppna förskolan i bil och inte tog bussen som vi vanligtvis brukar. Blev först väldigt arg men det övergick sedan till ledsamhet. Förstår inte att människor är så tjuvaktiga att de t.o.m ger sig på barn. Att "tillfället gör tjuven" är så sant som det är sagt men det är fruktansvärt att man inte vet skillnaden på mitt och ditt. Har gjort en polisanmälan men det kommer inte leda någon vart. De skorna får vi inte se mer och jag hoppas verkligen på att "what goes around, comes around".

Kung över vattkopporna

 


Sjuk men väldigt glad ändå!

Hallen före...

       

"Roomservice"

Har påbörjat "Projekt hallen". Köpte jätte fin tygvaxduk på ÖB som jag har börjat klä in 4 st hyllplan med. Har även målat hatthyllan en vända så nu ligger den på tork och jag bara väntar att de 15 timmar, som det tar för färgen att torka, ska gå så att jag får måla den en andra vända. Måste även köpa svart papper så att jag kan klä in papplådorna som vi ska ha mössor och vantar i. Ska lägga upp lite före och efter bilder så att ni får se hur det blir.

Se upp i backen!!!!

Klockan 9:00 stod vi klara, fullt påbylsade med skranan i högsta hugg.  Backen låg och bara väntade på att vi skulle göra våra avtryck. Det var inte i går jag åkte skrana men oj så skoj det är. Nina kom dit med Alva och Angela med Wilma och Noah. De åkte så snön yrde.

       

Bedragen?

Där står de, på rad, snygga, tajta och läckra, med mer glöd och frenesi än årets majbrasa. Allas tindrande ögon riktade mot min man och han har ingenting emot det. Han ger dem det de vill ha och med gott samvete. Här sitter jag ensam kvar som den två barns mamma jag är. Sliten med mörka ringar under ögonen, oborstat hår och kräkfläckar på tröjan. Inte konstigt att han hellre föredrar brudarnas skrän framför mina tappra försök att hålla mig vaken till åtminstone andra reklamfilmen i niofilmen.  Det börjar bli mer vana än tillfällighet men jag var dum nog att låta det ske.  Han gör det han ska och inget hellre vill och sedan hem till sin fru. Kalla mig dum eller kanske osjälvisk men jag tillåter det. Jag älskar ju honom och jag vill bara att han ska vara lycklig.



I kväll så spelar de på cover club i Umeå så jag slipper ligga vaken och oroa mig för hans långa bilfärd hem.

Puss och god natt!!

"Kolla mamma, det snöar!"

Det faller stora underbara lappvantar från skyn, härliga snöflingor som färgar gatorna vita. Så otroligt fint det är. Hoppas att den ligger kvar så att vi i morgon kan gå ut och göra snöänglar och åka skrana. 

Till mina älskade vänner i Sthlm

   



Samtidigt som jag skriver det här så sitter Meja och Johan i soffan och myser. Samtalet lyder:
J - Jag älskar dig!
M - Mmmmm.....(nonchalant)
J - Men jag älskar dig!
M - Jag vet! (suck)
J - Vem älskar du då?
M - Mamma!!!



Vattenkoppor och 3 barns mamma

Nu är det Leos tur. Hittade en prick i går och i dag har han ett tiotal på ryggen. Han verkar inte bry sig speciellt mycket och har inte feber, än. Tråkigt att han blev sjuk för jag och han skulle ner till Stockholm på måndag för jag skulle gå kurs men den är det bara att avboka.

Svägerskan får ligga kvar på förlossningen. Hon hade starka sammandragningar i natt mellan 2-6 så nu ligger hon med dropp och ska göra det till och med måndag. Är och "barnvaktar" hennes yngsta, om man nu kan kallade det så, han är 11 år och klarar sig själv men det är aldrig fel med sällskap. Ska åka och hämta bror om någon timme så att jag kan återgå till livet som 2 barns mamma.


Lyckliga fredag

Bredvid mig på soffan ligger en av världens mest bedårande trollungar och sover med lätta andetag. Jag har just varit ner och släkt lampan och stängt av barnvisorna som surrade i stereon. I sängen ligger den andra trollungen som somnat till ljudet av "Bockarna Bruse" och med sin lilla "Pippi" docka i handen. Jag är världens lyckligaste och rikaste person som går på denna jord. Mina barn är det bästa som finns och jag älskar dem högre än himlen.


      


Det har varit en underbar dag. Den började med en sovmorgon. Vaknade av ett sms på mobilen och då var klockan halv nio. Helt otroligt skönt att båda barnen sov och jag kunde gå upp och packa matsäcken till utflyckten vi sedan gjorde tillsammans med familjen Grip. Vi gick ner till Bölesholmarna för att grilla och lek. Vi hann leka en stund och Meja och Hugo hade jätte skoj i lekställningen.

                                                 

När vi sedan skulle till att grilla så började det att regna så vi tog vårt pick och pack och gick hem till oss och fortsatte picknicken i köket. Ungarna var lika nöjda trots att vi fick avbryta men vi ska absolut göra ett nytt försök senare.

Sedan var det dags för avslutning på Mejas dans. I dag skulle självaste Pippi komma och dansa och ni kan ju tänka er vad Meja har bablat oavbrutet om.

       

På väg hem från dansen så ringer min bror, som ska bli pappa i januari, han berättar att hans fru har haft sammandragningar hela dagen och de skulle åka upp på förlossningen och han undrade om vi kunde hämta hennes yngsta son för de skulle nog bli kvar där ett bra tag. Jag blev otroligt orolig när jag senare ringer min bror för att höra hur det går och han avslutar samtalet snabb med att säga "Jag ringer dig om en stund". Tankarna flög genom mitt huvud. Bara inte något har hänt bebisen. Det är min brors första barn och kommer troligtvis bli hans enda eftersom hans fru har fyra barn sedan tidigare förhållanden. Han ringer upp en kort tid därpå och försäkrar mig om att bebisen och frugan mår bra. Hon har fått Brickanyl och Kortison för att stoppa sammandragningarna och för att påskynda lungmognaden hos bebisen om den ändå bestämmer sig för att komma till världen före beräknat datum. Hon blir kvar över natten och förhoppningsvis så får vi vänta några veckor till på att få träffa lillpyret.

"Mitt nya liv"

Ni kanske vet hur det är när man gång på gång bestämmer sig för att ta tag i sitt liv eller åtminstone någon del av sitt liv som man inte riktigt är 100% nöjd med.  Jag har en lång lista på grejer som jag borde ordna upp men en sak i taget. Har nu kommit igång med att motionera, vilket jag har varit väldigt dålig på sedan Leo, nej okej Meja, kom till världen. Jag behöver någon/något som pushar mig och nu sedan jag flyttat till stan så bor jag nära 3 av mina vänner som är lite hurtigare än mig och som kan få med mig ut och röra på fläsket. Härom kvällen så, faktiskt på eget bevåg, gick jag 7 km och senare på kvällen mötte jag upp mina vänner och gick ytterligare 8 km. Var otroligt nöjd med min insats men något mör i kroppen.

I dag så har jag gått fram och tillbaka till Mejas dagis och dit var det inga problem men tillbaka så kändes det som om jag hade bly i skorna. Usch vad otränad jag är men det ska det nu bli ändring på. 

Vad mer.......

Var på personalresa till "The big city" d.v.s vår berömde huvudstad. Väldigt trevligt att komma sig iväg på en liten "all inclusive" semester som dessutom var betald. Gratis är alltid gott!!! Jag och S var med till vi ätit efterrätt och sedan tog vi T-banan in till Mariatorget och mötte upp E & L. Min fina och helt underbara vänner som för tillfället är bosatta i Sthlm. Hade det superkul och längtar till på måndag då jag åter åker ner för en veckas kurs inom det fackliga. Det ska bli mycket intressant och jag hoppas bli lite mer kunnig inom området.

...lite till...

Som sagt så har vi pottränat Meja här hemma och från att alltid ha haft blöja på sig till att 1 vecka senare vara helt blöjfri t.o.m nattetid så är jag mäkta stolt.

...till sist.

Nu har vi hämtat i princip alla grejer, förutom cyklarna, från Flurkmark och jag har överlämnat nycklarna till den nye hyresgästen. YES!!!! Äntligen är vi kvitt den lägenheten. Ska kanske ta och packa upp någon låda som fortfarande står och väntar.

Kram på er!!

Min torsdag

MIN DAG I NÅGRA MENINGAR

* Meja är frisk och åter på dagis

* Långpromenad med god vän

* Tomatsoppa, nötbiscotti & kaffe (Tack Tovan!)

* Leo gör framsteg :-) han har nu vänt sig från rygg till mage (Tack Ebba!)

* Nya trosor till Mejsan för att hon vait så duktig med potträningen

* Lagat morgondagens middag, ja jag vet men J och M ringde och ville äta pizza i kväll.

* J har hyrt film så vi ska MYSA, som aldrig förr, i kväll.


KRAM PÅ ER!

Gråta sig till sömns



Leos kväll har inte varit den bästa. Eftersom han inte längre vill bli ammad så ger jag honom mjölkersättning. Vanligtvis så brukar hans lilla mage inte ha något problem med att ta hand om maten men i kväll har han fått kämpa. Han har skrikit, gråtit och hämtat andan om vartannat. Jag har i 45 minuter gått omkring med honom på armen, vyssjat och masserat. Stackar´n! När jag slutligen la ner honom i ligginsatsen till vagnen, för jag tänkte gå ut med honom en sväng, så lade han igen sina underbara men tårfyllda ögon och somnade. Min första och viktigaste uppgift i morgon blir att gå raka vägen till apoteket och köpa Lactulos så att lillhjärtat inte behöver ha så ont igen.

Utan blöja och varma korvar

Meja fick vattenkoppor för en vecka sedan och nu har det äntligen avtagit men hon är fortfarande prickig men frisk. Under dessa dagar som hon varit hemma så har vi pottränat och hon har varit jätte duktig. Visst det har hänt olyckor men oftast sagt till. Förhoppningvis så är hon snart torr. Då jag och min vän Angela tog med oss yrvädren och gick ner till Bölesholmarna och grillade korv så bestämde jag mig för att testa om Meja skulle fixa en utedag som blöjfri. Sagt och gjort och hon fixade det galant. Är så stolt över henne. Vi hade det jättemysigt under grillningen och det var mycket uppskattat av tjejerna. Leo som är den perfekta sonen :-) sov i princip hela tiden. 

   

  

Före, under och efter flytt



Syskonen Källbjer innan flytten




Meja åker båt medans vi packar kartonger




Mejagumman fick vattkoppor efter vi flyttan in i nya lägenheten




Leo växer och blir bara sötare och sötare



Widescreen



Min bror var förbi för någon dag sedan och beklagade sig för hur jag hade satt upp våra vitrinskåp. Jag har satt dem med ganska stort mellanrum för att vi ska kunna ha, när vi får råd, en platt-tv på väggen mellan skåpen. Han beklagade sig för att mellanrummet var för litet. Jag har bara en sak att säga: Moahaahaahaa!!! Johan kom i går hem med en projektorduk på 96 tum. Nu kan min kära bror beklaga sig bäst han vill på mitt mellanrum. Jag har då absolut inget att klaga på.

"Throwing fire at the sun"


Sitter och lyssnar på musik, vilket jag inte gjort på mycket länge, om man inte räknar Mejas barnskivor som går varm i stereon. Hade helt glömt att jag också har ett musikintresse. Tog en skiva på random från den ouppackade flyttkartongen och fick upp Heather Nova - "Oyster" Det är, bortsett från hennes ljuva stämma, helt tyst i lägenheten då mina två favvotroll sover. Jag kan inget annat än att njuta. 

Kortslutning.....

....ja både hos mig personligen och i lägenheten. Skulle leka elektriker och fixa en lampa som var trasig. Stoppade in sladden efter mitt gedigna arbete och slog om strömbrytaren. Alla lampor, då menar jag ALLA avtog sakta men säkert i styrka och plötsligt var det becksvart i lägenheten. Med en energisk och trotsig 3 åring och en, för tillfället, ganska nöjd 4 månaders hemma så kom paniken krypandes. Vad gör jag nu? Gick ut i trappuppgången där vårt proppskåp sitter och letade efter huvudströmbrytaren men utan resultat. Som tur var så kom mannen i familjen hem ganska så snabbt efter den inträffade incidenten och hade med sig en stor portion lugn. Även han försökte hitta igen huvudströmbrytaren med ett besök i källaren men utan resultat. Slutligen ringde han kvällsjouren som kom på sin vita springare och rädda mig från mitt misstag. Hädanefter kommer jag aldrig fippla med något som ska anslutas till elektrisitet det ett som är säkert.


Det kan inte vara möjligt

"Var så snäll och svimma inte nu :-) Kl 8.08 i morse fick vi en liten pojke...............
Allt gick bra och vi mår fint. Jag skämtar inte utan är helt allvarlig..........."


Detta är utdrag från ett sms jag fick av en kompis, i går. 

????? Va!!!!! Jag har ju inte ens vetat om att hon varit gravid och det hade tydligen inte hon heller fram tills i förra veckan. Hur chockartat är inte det, från att ha ett barn och ovetandes om graviditeten till att veckan efter föda en lite knodd och plötsligt vara 2 barns mamma.  Shit vad läskigt! Ska bli intressant att få tala med henne face to face och höra hur hon upplever hela händelsen. 

Har inte smält det än och jag kan bara tänka mig vad som rör sig i hennes huvud just nu.

Men ett stort GRATTIS och LYCKA TILL!!!!

Just nu hemma hos familjen Källbjer

* Potträning

* Vattkoppor i överflöd

* Trött pappa

* Ouppackade lådor

* Gullig son

* Ratade bröst

* Trolldegsfigurer

* Uttråkad mamma

* Grusiga golv

* Trotsig dotter


Det suger....

...när man blir lovad guld och gröna skogar och får en bit aluminium och ett kalhygge.


Zzzzzzelmani

För det första så ska man inte som outvilad tvåbarns mamma gå på en konsert som börjar klockan nio och för det andra om du som outvilad tvåbarns mamma nu bestämt dig för att gå på en konsert som börjar klockan nio se då till att artisten som håller konserten absolut inte heter Sophie Zelmani. 

Konserten var bra men sövande. Jag gillar låtarna från hennes gammla skivor men har inte lyssnat på henne senaste och det var ett stort misstag från min sida. Hade jag gjort det så hade jag förmodligen fått ut mer av musikarrangemanget.

Det var dock mycket trevligt att komma sig ut och utnyttja Umeås kulturliv. Ska göra mer sådant nu när vi äntligen tagit oss in till stan igen. Tack Lerstenen!


RSS 2.0